Et spørsmål som stadig dukker opp er: Hva var motivasjonen for denne reisen, og hvordan fikk dere til å lage TV-serie ut av den?

Jeg hadde lenge jobbet som dykkerinstruktør, og ble like fascinert av overraskelsen som møtte elevene mine når de fikk se verden under vann for første gang. Dette motiverte meg til å kjøpe et skikkelig undervannskamera for å vise frem livet under vann til andre som enda ikke hadde fått opplevd det med sine egne øyne. Målet var å lage en film om dykking i Norge.

Henrikke dykker langs en vegg av anemoner på Hitra.

Årene gikk og jeg fant aldri en interessant vinkling på filmen. Bortsett fra å sette sammen mange fine klipp uten særlig historie. En sen februarkveld i 2018 tenkte jeg på denne filmen og fikk en ide om å lage en dokumentar om dykking i Norge. Men hva skulle den røde tråden være?
Helt siden jeg traff Ole i NTNUI Dykkergruppa hadde han snakket om sin store drøm. Å seile jorden rundt, men da kanskje begynne med et år langs norskekysten for å lære mer om livet i seilbåt. Vi var enig om at seilturen var en perfekt rød tråd for dokumentaren. Vi var begge også enig om at vi ikke ville gjøre dette uten samboerne våres hvis reisen et helt år. De trengte ingen overtaling!

Henrikke koser seg langs sandbunnen.
Hanna plukker kamskjell på Hitra.

Jeg tok kontakt med NRK, som virkelig likte ideen og sammen utviklet vi fire et programforslag som vi leverte til NRK. Nå kunne vi virkelig starte planleggingen av reisen, vel vitende om at noen ville vise det vi skulle filme. Drømmereisen begynte å ta form.

Workshops hos NRK.
For å snakke sammen under vann må vi bruke helmasker.

Vi ønsket også at serien skulle inneholdt noe nytt. Noe som ikke hadde blitt sett så mye før. Svaret på dette ble å kunne snakke sammen under vann!

Etter over et år med tidkrevende planlegging og organisering ved siden av fast jobb, var vi endelig klar for å legge ut på vår livs reise. Henrikke, Hanna og Ole hadde fått et års permisjon fra sine jobber.
Selvom jeg trivdes godt i min jobb som markedsføringskonsulent i Synlighet valgte jeg å si opp. I håp om å kunne leve ut en annen drøm jeg hadde når vi var tilbake. Å leve av å ta bilder og video i naturen. 

Vi fire opprettet produksjonsselskapet Havblikk Film AS og kjøpte oss en Bavaria 50 med navn Sille, som senere ble omdøpt til Havblikk. Nå var vi klar for å dokumentere drømmereisen vår som NRK i etterkant gjorde klar for sending.

Jeg og Henrikke pakket Transporteren vår, leide ut leiligheten vår på Nordnes og satt nesen mot Bud i Møre og Romsdal. Ingen av oss visste egentlig ikke hva vi gikk til, men uansett, serien var klar for innspilling!

Vi og Havblikk klar for ekpedisjon.
Jeg og Henrikke på vei mot Bud.
Vår første seilas med Havblikk på vei mot Fosnavåg.